Voorzieningen in Gasselternijveen

Op 5 minuten lopen van de Herberg is er een klein winkelcentrum met een bakker, slager, supermarkt, dorpskroeg, snackbar, een bibliotheek en een dokter met huishoudende apotheek.

Enkele minuten verder vindt u een recreatiegebied waar u een kano kunt huren en kunt vissen, survivallen en tennissen. In de zomer is het verwarmde buitenzwembad geopend.

Het dorp Gasselternijveen is omringd door prachtige natuurgebieden waar het goed fietsen of wandelen is.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Het dorp ligt centraal tussen grotere plaatsen als Emmen (Wildlands), Groningen (Groninger Museum), Stadskanaal en Assen. De Duitse grens is 25 kilometer verderop.

De Oude Drentse dorpjes zijn het bezichtigen meer dan waard, denk aan Ruinen, Coevorden, Dwingeloo of Gees. De hunebedden, de bossen, de hei, het Boomkroonpad en de trieste resten van Kamp Westerbork zijn vanaf de Herberg goed bereikbaar. Zomers worden in  omringende dorpen tal van brocante-, en rommelmarkten, tractorraces  en braderie├źn georganiseerd.  In de Herberg vindt u allerhande informatie over de omgeving.

Bereikbaarheid 

De busverbindingen naar al deze plekken zijn uitstekend, de bushalte ligt 2 minuten lopen van de Herberg. De dichtstbijzijnde treinstations zijn in Emmen (20 km), Assen (20 km),  Veendam (25 km) en  Groningen (35km)

Gasselternijveen Omgeving met mogelijkheden op loopafstand.
In the area within walking distance